Компанијата организираше серија на предавања за производство на безбедноста и траума за прва помош.

Со оглед на серија на влијанијата предизвикани од несреќа во Нов округ 6.16, со цел да им овозможи на вработените за понатамошно подобрување на свеста за безбедно производство и подобрување на самопомош знаење, утрото на 21, компанијата поканети д-р Лу од Ruixing болница Суджоу да направи серија на прашањата поврзани со безбедноста на вработените. 

1

Пред почетокот на семинар за обука, генерален директор Жу направи соодветните резиме на серија на компанијата за санација работи на заштита од пожар во последните неколку дена. Тој истакна дека раководството на градот е спроведен големо значење за 6,16, а нашата компанија строго мора да ги следат правилата и прописите утврдени од страна на повисоките органи да се елиминираат сите прекршувања на правилата и прописите. Под премисата на следниве правила и прописи, потребно е да се цврсто ја фатиме детали за производство на безбедноста, како и на секој чекор од начинот на работа мора да се даде должно внимание.

 Откако г-дин Жу тоа сумираше и заеднички, д-р Лу ни донесе знаење за безбедносни мерки на претпазливост и мерки за прва помош кои биле вообичаени за траума. Таа ни во комбинација со вистински случаи за да направи некои од работите што може да се вклучени во работа и живот. 

2

Content sharing. Конкретно на вистинската работа на прва помош, со цел да се олесни разбирањето на секого, д-р Лу лично покажа за нас на местото на настанот, содржината на црквата е многу практичен, присутните може сериозно да научат да учат.

3

Овој настан покажува дека компанијата дава висок приоритет на производство безбедност, како и специјално организира изучување на поврзани со знаење. Се верува дека сите луѓе ќе имаат одредена сума на жетвата, откако присуствуваше и чување на овие жетви во умот, и тие можат да се грижат за себе кога е потребно. За компанијата да се намалат некои од загуби кои може да се избегне.


Време на мислењето: Јуни-25-2018
WhatsApp Интернет разговор!